Ostekake med karamelliserte havregryn

Denne ostekaken spiste vi som dessert hjemme i dag. Vi har også hatt med tilsvarende kake i barnehagen. Da brukte vi transparente plastglass som vi pyntet med klistremerker (sommerfugler med glitter). De ble veldig fort borte, bare havregrynene lå igjen i bunnen av glassene.



Karamell:
1ss smør
1ss lys sirup
1,5 dl sukker
bittelitt salt
1dl havregryn.

Bruk en kjele med tykk bunn. Smelt smøret og ha i sirup, sukker og salt. La det koke på middels varme mens du rører. Ikke gå i fra, det kan lett brenne seg. Når blandingen har fått fin brunfarge har du oppi havregryn. Rør rundt og la det ligge litt.

Ostekake:
1 boks kremost naturell
1 boks lettrømme
ca1,5dl bringebærgele

Pisk først sammen lettrømme og kremost. Lag geleen og la den avkjøle litt. Hell i gele mens du hele tiden pisker. Spar litt gele som du heller i til slutt.

Ha litt karamelliserte havregryn i bunnen av glasset. Hell deretter ostekakefyllet i og la det stå i kjøleskapet til fyllet har stivnet. Jeg helte i resterende gele før fyllet hadde stivnet, da blir det et gelelag nær bunnen. Hadde jeg vært mer tålmodig hadde det blitt et lokk på toppen.

Til sist hadde jeg litt bitter sjokolade 70% på.

Lagde en liten utprøving av bunn med ferdig makrondeig fra Odense. Det ble også godt, men ganske klinete å spise.





Kommentarer