Fiskegrateng med persille og sitronsaus

"Mmm, dette var veldig godt mamma" Kommentaren varmer i morshjertet som er ganske varmt allerede etter visping og kokkelering.




Fiskegrateng:
3dl tykk hvit saus (brukte toro kok og kjøl og en terning grønnsaksbuljong)
 4 eggeplommer
 fløtepudding
 1 stykke torskefilet
 sitronpepper
 kajennepepper
 muskatnøtt
 2 vårløk
 4 eggehviter
 strøbrød

Lagde først tykk hvit saus og tilsatte krydder.  Avkjølte den litt før jeg tilsatte eggeplommene under omrøring. Deretter hadde jeg i vårløk og fisk. Hell sausen over i en ildfast form.

Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i sausen. Dryss over litt strøbrød og stek på 200 grader i ca.45 minutter.

Persille og sitronsaus: Kok en håndfull persille i lettsaltet vann i ca.3 min. Avkjøl i kaldt vann, press ut vannet og hakk den opp. Fres det med smør i en kjele. Tilsett ca.2dl kremfløte mens du rører. Ha i ca.1ss sitron, pepper, litt salt og litt sukker. Til slutt rørte jeg inn 2ss lettrømme og kokte opp sausen.
Server med kokte poteter og revne gulrøtter.


Kommentarer