"Mmm, dette var veldig godt mamma" Kommentaren varmer i morshjertet som er ganske varmt allerede etter visping og kokkelering.
Fiskegrateng:
3dl tykk hvit saus (brukte toro kok og kjøl og en terning grønnsaksbuljong)
4 eggeplommer
fløtepudding
1 stykke torskefilet
sitronpepper
kajennepepper
muskatnøtt
2 vårløk
4 eggehviter
strøbrød
Lagde først tykk hvit saus og tilsatte krydder. Avkjølte den litt før jeg tilsatte eggeplommene under omrøring. Deretter hadde jeg i vårløk og fisk. Hell sausen over i en ildfast form.
Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i sausen. Dryss over litt strøbrød og stek på 200 grader i ca.45 minutter.
Persille og sitronsaus: Kok en håndfull persille i lettsaltet vann i ca.3 min. Avkjøl i kaldt vann, press ut vannet og hakk den opp. Fres det med smør i en kjele. Tilsett ca.2dl kremfløte mens du rører. Ha i ca.1ss sitron, pepper, litt salt og litt sukker. Til slutt rørte jeg inn 2ss lettrømme og kokte opp sausen.
Server med kokte poteter og revne gulrøtter.
Fiskegrateng:
3dl tykk hvit saus (brukte toro kok og kjøl og en terning grønnsaksbuljong)
4 eggeplommer
fløtepudding
1 stykke torskefilet
sitronpepper
kajennepepper
muskatnøtt
2 vårløk
4 eggehviter
strøbrød
Lagde først tykk hvit saus og tilsatte krydder. Avkjølte den litt før jeg tilsatte eggeplommene under omrøring. Deretter hadde jeg i vårløk og fisk. Hell sausen over i en ildfast form.
Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i sausen. Dryss over litt strøbrød og stek på 200 grader i ca.45 minutter.
Persille og sitronsaus: Kok en håndfull persille i lettsaltet vann i ca.3 min. Avkjøl i kaldt vann, press ut vannet og hakk den opp. Fres det med smør i en kjele. Tilsett ca.2dl kremfløte mens du rører. Ha i ca.1ss sitron, pepper, litt salt og litt sukker. Til slutt rørte jeg inn 2ss lettrømme og kokte opp sausen.
Server med kokte poteter og revne gulrøtter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar