Denne oppskriften fikk jeg av en kollega av mannen min. Den har blitt vellykket hver gang jeg har laget den. Veldig god!
På toppen: Vann, grovt havsalt, oliven, urter (timian).
Baking: Bland gjær, sukker, 4ss mel og vann i en bolle. La det svelle under plastfolie i ca.10.min.
Bland resten av ingrediensene i, litt over halvparten av olivenringene. Deigen skal være løs, men ikke rennende. Hev i ca.45min. Smør deigen ut på en ren stekeplate som er dekt av ferdigsmurt bakepapir. Bruk gjerne slikkepott. Dryss over havsalt, olivenringer, timian og olivenolje.
Stek på 200 grader midt i ovnen i 10 min, dryss over vann og stek i 10 min til.
Ferdig!
- 1 pakke tørrgjær
- 2 ts sukker
- ca 6.dl glutenfri lys melblanding
- ca.4 dl lunket vann
- 2 ts salt
- 2 dl revet ost (parmesan eller cheddar)
- 2 dl olivenringer
- ca.4ss olivenolje
- timian og havsalt
På toppen: Vann, grovt havsalt, oliven, urter (timian).
Baking: Bland gjær, sukker, 4ss mel og vann i en bolle. La det svelle under plastfolie i ca.10.min.
Bland resten av ingrediensene i, litt over halvparten av olivenringene. Deigen skal være løs, men ikke rennende. Hev i ca.45min. Smør deigen ut på en ren stekeplate som er dekt av ferdigsmurt bakepapir. Bruk gjerne slikkepott. Dryss over havsalt, olivenringer, timian og olivenolje.
Stek på 200 grader midt i ovnen i 10 min, dryss over vann og stek i 10 min til.
Ferdig!
Denne skal jeg prøve, ser utrolig god ut. Du har jo lagt ut oppskriften på rundstykkene fra påskefrokosten også :).
SvarSlett