Hamburgerbrød

Nå har vi startet grillsesongen med burgere til middag. Her er en oppskrift på glutenfrie hamburgerbrød.

  
  • 3dl melk
  • 2dl vann
  • 1/2pk gjær
  • 2ts fiberhusk
  • 2ss olje
  • 1ts salt
  • 1ts sukker
  • 3ss jyttemel
  • blanding av toro lys melblanding og mjølmix
  • dryss med sesamfrø, litt havsalt og noen dråper vann på toppen
Ha i melk og vann (fingervarm). Løs opp gjær og ha i sukker, salt, olje og fiberhusk. La det svelle i ca.10 min med ca.3ss mel i. Deretter røres det inn mel til deigen er såpass fast at den ikke flyter utover. Rør godt slik at deigen blir jevn og fin. La heve i ca.30 min.








Bruk stekeplate med bakepapir. Lag boller som du klapper litt ned med olje på hendene. Dryss over sesamfrø, havsalt og vann .







Stekes midt i ovnen på 200grader i ca.15 min. Sett på grillen de siste minuttene (følg med hele tiden) for å få de litt mer gyldne og sprø skorpe.

Kommentarer