Lapper til å ha med eller spise hjemme

Når man skal ut på tur og har barn med cøliaki må man alltid planlegge litt. Ofte kan man få tak i vafler eller pølser, men om pølsene er glutenfrie er sjansen for at pølseklypa har vært i kontakt med både brød og lompe stor. Vi har ofte med lapper som vi steker før vi drar. De er enkle å lage og de smaker godt for både liten og stor.


  • 3 egg
  • 5 dl melk
  • 1/2 beger vaniljekesam
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ss sirup
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1ts kardemomme
  • 0,5dl glutenfri havregryn
  • lyst glutenfritt mel. I dag brukte jeg en blanding av finax melmix og semper mix med fiber.
Bland all væsken sammen, tilsett det tørre og spe på med mel til slutt. Havregrynene trekker til seg mye væske så la det stå å svelle litt før du ser an hvor myke mel du skal tilsette. Du skal ende opp med en tykk røre. Jeg steker i tørr stekepanne på middels varme. Bruk en øse og hell opp små lapper i stekepanna. Stek til de er gyldne på begge sider.

Det skal sies at jeg alltid slumper litt og bytter litt på om jeg bruker vanlig kesam, rømme eller yoghurt.

Tips på serveringsvarianter:

Den supersøte: sukker, kanel, kardemomme blandet i smør.
Den ganske søte: brunost og jordbær
Den litt mer sunne: gulost

Kommentarer