Marinert ytrefilet av svin med fløtegratinerte poteter



Marinade:
Raps-og olivenolje
3 fedd hvitløk
1ts havsalt
2ts chilli og limekrydder (evt. 1 finhakket fersk chilli uten frø)
1/2 presset sitron
2ts pepper

Legg ytrefileeten i marinaden og sett den i kjøleskapet minst 2 timer. Legg den i en pose du knyter igjen eller en bolle med lokk. Vend kjøttet i marinaden minst en gang i løpet av de 2 timene.

Brunes i god og varm stekepanne. Senk temperaturen litt mens de stekes ferdig. La de hvile et par minutter før du serverer dem.

Sjy:
Når ytrefileeten er ferdig stekt og ute av panna heller du på ca.2dl kaldt vann. Kok opp og sil den og du har sjy.

Fløtegratinerte poteter:
Skrell og del poteter i skiver før du koker dem i lettsaltet vann. Bruk kokfaste poteter.
Hell av vannet når de er gjennomkokte.
Del opp en løk og legg halve løken og poteter om hverandre i en ildfast form (den andre halvdelen av løken bruker du sammen med champinjongen). Dryss over litt sitronpepper, salt og hell over 3 dl kremfløte. På toppen legger du revet ost. Stek i ovn ved 200 grader til osten er gylden og fløten har kokt litt inn. Ca. 30min.

Marinert champinjong:
Vask og del champinjong i skiver. Ha det over i en skål og hell over glutenfri soyasaus, litt sukker, 2ss presset sitron, salt og pepper. La dette stå i ca. 30 min. Ha godt smør i stekepannen og stek champinjong og 1/2 løk.

Litt persille på toppen er godt.


Kommentarer