Panert torsk med sennepssaus

Panert torsk med sennepssaus til tirsdagmiddag. "Det var veldig godt" var kommentaren fra Sofie. Hun deltar ofte i matlagingen. I dag har hun knust potetgull og rørt sammen egg til paneringen.





Her er fremgangsmåten:

Panering av torskefileet:

Skjær fileeten opp i passe stykker ca.4-5 cm tykke.
Vend de først rundt i et sammenpisket egg for så å snu de i en blanding av
  • potetgull (har prøvd Knerten og vanlig salt fra Maarud)
  • strøbrød (kjøper i Sverige eller på ICA)
  • salt
  • pepper
Steker de i margarin eller bremykt stekesmør.


Sennepssaus:
  • 3 dl fløte
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss grov sennep
  • finhakket persille
  • Evt. litt maizenna for å jevne med om nødvendig.
Råkost:
  • Skivet agurk
  • Skivet gulrot
  • Hakket persille
Legges i lake av:
  • Vann
  • Eddik
  • Litt sukker
  • Litt presset sitron
  • Exstra virgin olivenolje


Server med kokte poteter.

Kommentarer

  1. Denne må prøves en dag :) Aldri tenkt på å bruke potetgull, brukt en del malte mandler og pofiber.

    SvarSlett
  2. Det må jeg også prøve. Sesamfrø har jeg også brukt. Det gir god smak.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar