Glutenfrie kyllingnuggets og jasminris

I dag lot jeg meg inspirere av Kokkelere.blogspot.no hvor det er mange gode oppskrifter både med og uten gluten. Vi prøvde en glutenfri variant av kyllingnuggets og fikk da også brukt den nyinnkjøpte raspesylinderen til KitchenAid maskinen.



2 store kyllingfileter
2 sammenpiskede egg
Like deler av malte hasselnøtter og saltede cashewnøtter (ca.2dl av hver)
Finax strøbrød
Sitronpepper

Fremgangsmåte:
Del kyllingfileetene opp i biter (ikke for små for da blir de fort tørre)
Mal opp nøtter og ha de i en skål sammen med strøbrød og pepper.
Pisk eggene og dypp kyllingbitene i egget før du vender dem i nøtteblandingen.

Stek kyllingen på ganske sterk varme. Rengjør pannen. Stek eventuelle grønnsaker. Jeg brukte champinjong, gul og rød paprika og litt sjalottløk. Ha kyllingnuggetsene opp i pannen og la det stå og godgjøre seg før servering.

Wenches Kjøkken i God Morgen Norge lagde de mange ulike sauser for en tid tilbake. Hadde lyst til å prøve en med eplejuice og her er oppskriften:

Saus: 
1 finhakket sjalottløk 
1 dl eplejuice (jeg brukte Balholm Friskpressa eple)
3 dl kraft
1 ss smør, mykt
1 ss maizenna 
1 dl fløte 
hakket persille
salt
pepper

Kommentarer