Tacolomper

Sofie sin favorittrett er taco. De glutenfrie tacolompene vi har kjøpt i butikken smaker rett og slett ikke godt. Her om dagen bakte vi derfor våre egne tacolomper. Det var veldig gøy og de ble gode som bare det.

3ss yoghurt naturell
ca.5 dl varmt vann
2 ss rapsolje
1ts bakepulver
1 ss strømald fiberex fra Finax
3 ss jyttemel
blandet toro lys melblanding og lys mix fra finax
smakte til med salt, litt pepper og sukker

Kjørte deigen i kjøkkenmaskin og spedde på med glutenfritt mel til den var jevn og ikke klissete.
Brukte litt mel på bakepapir og trykket lefsene ut.
Stekte dem i en tørr og skikkelig varm stekepanne.
La de oppå hverandre på en tallerken med håndkle over.


Sofie var til tider litt raus med melet, men overskuddet børstet vi bare av før vi la den i stekepannen. Så arti å bake!


Vi prøvde å fryse og ta opp lompene igjen. Det var fortsatt saftige og myke så dette var et vellykket prosjekt. I dag ble de servert med smør, sukker og kanel.





Kommentarer