Ytrefilet, bacon og ris med paprikasaus

I dag lagde Sofie og jeg paprikasaus fra bunnen av. Det ble en smakfull saus som passet godt til ytrefilet og bacon. Siden vi lagde sausen fra bunnen av startet vi med den.



Saus:
1 rød paprika
1 stangselleri
2 fedd hvitløk
1 toro grønnsaksbuljong (husk å sjekke buljongen, noen inneholder hvete)
salt og pepper
vann
fløte
litt maiszennajevning

Fremgangsmåte: Ha litt smør i en kjele og surr hvitløken. Ha den opp i en bolle sammen med paprika, selleri og litt vann. Kjør den jevn med en stavmikser. Bland ut buljong i kjelen og ha oppi resten av ingrediensene. La sausen koke på lav tempratur og ha oppi litt maiszennajevning om nødvendig.



4 stykker ytrefilet av svin
1 pakke bacon
Noen sukkererter
1 løk
Krydret ytrefileeten med pepper, jalapeno og chilli.

Fremgangsmåte: Jeg strimlet og krydret ytrefileeten og delte baconet opp i litt mindre
deler. Brun ytrefileeten i to omganger på høy temperatur. Stek deretter bacon og vask ut av pannen før du legger alt tilbake i pannen. Ha i sukkererter og løk og la det surre på lav temperatur i noen minutter til løken er blank.



Serverte med basmatiris i dag

Kommentarer