Hjemmelaget potetstappe og sesampanert sei




Denne oppskriften er beregnet for to voksne og et barn.
Hjemmelaget potetstappe:

6 mellomstore poteter
2 ss godt smør
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 bunt persille
salt og pepper
spe i litt melk til du synes stappen har passe konsistens.

Skrell og del potetene i biter så de koker raskere. Finn frem en annen kjele og fres finhakket sjalottløk og hvitløk i den. Når potetene er ferdig kokt har du de over i kjelen og moser dem. Tilsett salt, pepper og spe i melk. Til slutt har du over finhakket persille.


Sesampanert sei:

500g seifilèt
2 egg
ca. 1dl toro lys melblanding
ca. 2dl sesamfrø
salt og pepper

Del seifileeten opp i stykker. Pisk to egg i en skål. I en annen skål har du litt toro lys melblanding, salt, pepper og sesamfrø. Vend fisken i egg, så i blandingen med sesamfrø og stek den i panne med smør. Når fisken "blader" seg er den klar.

Kommentarer