Indrefilet av okse med gratinerte nypoteter og soppstuing


Noen møre stykker indrefilet av okse kjøpt hos Strøm-Larsen på Torshov er å anbefale. 

Handleliste: 

Indrefilet av okse
Nypoteter
Hvitløk
3 store champinjong
1 løk
soyasaus (glutenfri)
Aspargesbønner
1 sitron
Maldon havsalt
Pepper
1 boks kremfløte
Olivenolje 
Bremykt til steking


Aspargesbønner kokes i 3 minutter, hell av vannet og skyll dem i iskaldt vann. Ha over olivenolje, litt presset sitron og et dryss maldon havsalt.




















Skrell nypoteter og legg dem i en ildfast form. Ha over litt olivenolje, 2 fedd presset hvitløk, et dryss pepper og havsalt. Stek dem i stekeovnen til de er gyldne og gjennomstekte. 

Del opp indrefilet i ca.2,5cm tykke skiver. Brun dem på høy varme i godt smør. Ha på pepper. Jeg bruner to stykker av gangen, lar dem hvile før jeg steker dem videre til de er saftige, men ikke blodige. 

Brun litt løk i pannen, ha i vann og ca.3ss soyasaus. Bruk en sil og du har god sjy som du kan ha oppi soppstuingen. 



Brun champinjong, resten av løken og 2 fedd hvitløk. Ha i sjyen, en boks fløte og smak til med soyasaus, pepper og salt. La det småkoke i ca.10-15min. 


 

Kommentarer

  1. Så du har vært her nede og kjøpt kjøtt du....og jeg som bor rett opp i gata har aldri vært inne hos Strøm-Larsen...er vell nesten synd og skam ;)
    Så godt ut da, nam til nypotetene :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei du. Var veeeldig godt kjøtt, så anbefaler å gå en tur innom der ja:-) Mye ferskere og litt dyrere enn Meny.

      Slett

Legg inn en kommentar