Lasagne og foccatia

I dag har vi hatt hverdagsmiddag med gode venner. Det er veldig hyggelig, og gøy å lage mat til flere enn oss selv er det også.

Foccatia med oliven, fetaost og soltørkede tomater:




















  • 1 pakke tørrgjær
  • 2 ts sukker
  • ca 6.dl glutenfri lys melblanding
  • ca.4 dl lunket vann
  • 1 ss fiberhusk
  • 3 ss linfrøkross
  • 2 ts salt  
  • 1 boks fetaost med oliven og hvitløk.
  • 3 stk soltørkede tomater
Smøring: Oljen fra fetaosten
På toppen: Oliven, fetaost og hvitløk.
Baking: Bland gjær, sukker, fiberhusk, linfrøkross, 4ss mel og vann i en bolle. La det svelle under plastfolie i ca.10.min.
Bland i resten av ingrediensene. Deigen skal være løs, men ikke rennende. Smør deigen ut på en ren stekeplate som er dekt av ferdigsmurt bakepapir. Bruk gjerne slikkepott. Dryss over fetaost, olivenringer, hvitløk og oljen. La den heve i ca. 15 minutter på stekeplaten før du sterker den på 200 grader midt i ovnen i ca.25 min.



Lasagne:

Foto: Eileen Olaussen

Kjøttsaus:

400g karbonadedeig
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
Et lite glass tomatpurè
1 boks hakkede tomater
1dl vann
3 laurbærblader
pepper
2 ts sukker
En skvett fløte

Ostesaus:
8 dl melk
1 dl fløte
2 dl revet ost (jeg brukte en blanding av cheddar, jarlsberg og norvegia her. Kan også bruke litt parmesan)
pepper og litt salt
1/2 ts revet muskatnøtt
litt maizenna jevning om nødvendig

Shär lasagneplater er de beste synes vi.

Stek på 225 grader i ca.35 minutter.

Fremgangsmåte:
Brun karbonadedeigen sammen med løk og hvitløk. Ha i tomatpurè og fres litt i panna før du har over hakkede tomater. Ha i litt vann, laurbærblader, pepper, sukker og en skvett fløte. La dette stå å småkoke i ca.10 min.

Ha melk, fløte og revet ost i en kjele. Varm det opp til osten smelter. Greit å røre ofte her å ikke gå fra kjelen, for det koker fort over. Ha i krydder og jevning om du synes det er nødvendig. Sausen skal ikke være veldig tykk.

Bland ostesausen opp i kjøttsausen. Legg saus og pastaplater lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med saus. På toppen drysser du revet ost. Inn i ovnen på midterste rille i ca. 35min.

Server med foccatia og en enkel salat med litt rømme.

Kommentarer