Lapper med eple og rømme

Etter en aldri så liten bloggtørke som min svigerinne kaller det, har jeg anledning til å legge ut et par oppskrifter igjen. Forrige helg var vi på årets første julemarked. Det var veldig koselig og litt shopping ble det også. Sofie og jeg lagde lapper som vi nøt rundt et stort og varmt bål ved Sandbekk mølle. Siden vi var sammen med en diabetiker brukte vi sukrin i stedet for sukker i lappene. Det var en naturlig anledning til å snakke om at det også er andre som ikke tåler å spise alt. Det er godt for et lite barnesinn å snakke litt om at man ikke er helt alene om å måtte passe på hva man spiser. 
















Her er innkjøpslisten:
2 egg
1 liter melk
2dl glutenfri havregryn
1/2 revet eple
2 ss lettrømme
1ts bakepulver
1/2 ss sukrin
2ts kardemomme
2ts kanel
1/2ts salt
Semper mix med fiber

Pisk sammen eggene med en visp. Tilsett melk, rømme, havregryn og revet eple. Fortsett med bakepulver, sukrin, kardemomme, kanel og salt. Rør godt og spe i mel til du får en jevn røre. La den stå å svelle i ca.10 min. Husk at havregrynene trekker til seg en del fuktighet. 

Stek i middels varm stekepanne. Når de har stivnet på oversiden snur du dem og lar de få en gylden farge før de er ferdige. Server med tine fløtemysost, en blanding av smør, sukker og kanel eller syltetøy. Med litt pisket krem blir det en fin dessert.


Kommentarer