Merking av glutenfrie produkter

http://www.munkvik.no/blog2/wp-content/uploads/2010/04/glutenfri_symboler_oversikt.jpg
Les om cøliaki her: http://www.naaf.no

I disse dager er det flere leverandører som endrer merkingen av sine produkter. Om du skal handle inn mat til noen som har cøliaki er det tryggest å velge produkter som er merket "Glutenfri". 

På naaf.no finner man god informasjon, listen under er grei å ha tilgjengelig om du har en matvare du lurer på om en med cøliaki kan spise. 

Selv om det skal gå tydelig frem dersom ingrediense inneholder gluten bør man være obs når det står:
Hveteprotein, hvetekim, gluten, mel, grahamsmel, gryn, korn, kli, kruskakli, kostfiber, triticale, spelt, dinkel, durumhvete, rug, bygg, (vanlig) havre, couscous, bulgur, kamut, dhurra, malt, maltekstrakt, semulegryn, strøkavring eller nudler.

http://www.matportalen.no 

Kommentarer